Προβολή ταινίας: Ταξίδι στα χρώματα του Καυκάσου την Παρασκευή 05-10-18 Κύριο

Προβολή ταινίας: Ταξίδι στα χρώματα του Καυκάσου την Παρασκευή 05-10-18
03 Οκτ
2018

 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας σας προσκαλεί στα γραφεία του (Ανατολικό Κέντρο) την Παρασκευή 05-10-2018 στις 21:00 μμ. στην προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργηθεί από το σύλλογο και αφορά στο ταξίδι 5 μελών του Συλλόγου, το περασμένο καλοκαίρι, στη Γεωργία και το trekking που έκαναν στη χώρα των Πύργων της οροσειράς του Καυκάσου.

 Η Γεωργία είναι μια πολύ ορεινή χώρα που βρίσκεται στην οροσειρά του Καυκάσου, ανάμεσα στον Μεγάλο και τον Μικρό Καύκασο. Πανύψηλα βουνά, βαθιά φαράγγια, παγετώνες, ποτάμια, οροπέδια και δάση που καλύπτουν περίπου το 40% του εδάφους της σχηματίζουν την ποικίλη τοπογραφία της χώρας. 

 Λόγω του μεγάλου υψομέτρου πολλά ορεινά χωριά είναι απομονωμένα από την υπόλοιπη χώρα, κυρίως στη διάρκεια του χειμώνα. Αυτή η απομόνωσή τους ωστόσο βοήθησε να διατηρήσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και κυρίως την αρχιτεκτονική τους. Χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του Καυκάσου που διαθέτουν πληθώρα αμυντικών έργων, κάστρα, πύργους, οχυρώσεις, που καταδεικνύουν μια συνεχή επαγρύπνηση των κατοίκων τους για την αντιμετώπιση εχθρικών επιθέσεων. 

 Μια τέτοια περιοχή περιτριγυρισμένη από τις γιγάντιες, χιονισμένες κορυφές του Καυκάσου και αγκαλιασμένη από τα βαθιά φαράγγια είναι η αρχαία επαρχία του Svaneti που διαθέτει μερικά από τα ψηλότερα και πιο απομονωμένα χωριά στην ευρύτερη περιοχή.

 Μετά την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει προβολή φωτογραφικού υλικού και ερωτήσεων από το κοινό.

 Η προβολή ταινιών-ντοκιμαντέρ γίνεται μετά την προσφορά-χορηγία της πολύ καλής ποιότητας οπτικοακουστικού συστήματος από το μέλος του συλλόγου, αλλά και μέλος του Δ.Σ., Ηλία Γιαννακόπουλου.

Προσθήκη σχολίου