Στη φωτογραφία που βλέπουμε στην αρχή του άρθρου παρουσιάζεται το “Ενιαίο σύστημα καθορισμού του συνολικού βαθμού δυσκολίας διαδρομών”. Με το σύστημα αυτό βαθμολογούνται οι εξορμήσεις του συλλόγου.

Επεξηγήσεις στο τρόπο αξιολόγησης διαδρομών

ΠPOΣOXH: Το σύμβολο + προστίθεται στο βαθμό δυσκολίας (π.χ. 2+, 3+, 4+ κλπ.) όταν υπάρχουν αναρριχητικά περάσματα, εκτεθειμένες κόψεις, λούκια ή κλίσεις χιονιού/πάγου από 40° και πάνω. H συμμετοχή σε τέτοιες διαδρομές απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση και εξοικείωση με το ορεινό πεδίο.

Για τις χειμερινές αναβάσεις απαιτούνται επίσης γνώσεις στοιχειώδους ασφάλισης συντρόφου με τεχνικά μέσα.

EΠEΞHΓHΣEIΣ:

– Oι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό και να λαμβάνουν υπόψη ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα αντίξοων καιρικών συνθηκών.

– Oι διαδρομές από το βαθμό 2 και πάνω μπορεί να είναι εκτός μονοπατιού.

– Στις διαδρομές με χιόνι απαιτείται η γνώση χρήσης πιολέ – κραμπόν και η γνώση χειμερινού βουνού.

– Oι αναγραφόμενες ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας.

– Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανάβασης ή για οποιοδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, για τη δική τους ασφάλεια.

2013-10-18 18:06:34

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *