Μαϊναλο (29-01-17)

Αγαπητοί αναγνώστες σε κάθε εξόρμηση του ορειβατικού συλλόγου ένας από τους συμμετέχοντες έχει την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία της εξόρμησης μαζί σας.

Την Κυριακή λοιπόν στις 07:30π.μ.  29-1-2017 μ.Χ. ξεκινήσαμε πρόσχαροι από τα γραφεία του συλλόγου με προορισμό το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου. Στην διαδρομή ανυπομονούσα γιατί καθότι σχετικά νέο μέλος του συλλόγου θα ήταν η πρώτη μου ανάβαση με χιόνια.

Όταν φτάσαμε το χιονοδρομικό κέντρο είχε αρκετή  κίνηση και πυκνή ομίχλη και με τα σακίδια στην πλάτη ξεκινήσαμε την ανάβαση καθώς το στοιβαγμένο χιόνι αγκάλιαζε το πόδι μας σε κάθε μας βήμα, ήταν ωραία η αίσθηση του να περπατάς πάνω σε μαλακό χιόνι αλλά και κουραστικό από ένα σημείο και μετά. Η ομορφιά όμως του χιονισμένου δέντρου σε ενδυνάμωνε και επικρατούσε μία αίσθηση μυστηρίου λόγω της περιορισμένης όρασης από την πυκνή ομίχλη. Ξαφνικά κάπου στη μέση της ανάβασης μας χάρισε απλόχερα την ομορφιά του τοπίου ο καθαρός ορίζοντας και θαυμάζοντας την θέα νόμιζες ότι ήσουν στον ουρανό γιατί κοίταζες κάτω και έβλεπες ένα παχύ στρώμα λευκής ομίχλης που έμοιαζε με σύννεφα και πάνω από τα "σύννεφα" ξεπρόβαλαν οι τριγύρω χιονισμένες κορφές.

Φτάσαμε στην κορυφή μετά από δύο ώρες περίπου και όπως σε κάθε κορυφή η θέα ήταν πανέμορφη στην κυριολεξία έβλεπες όλες τις οροσειρές από τους γειτονικούς νομούς.

Η κατάβαση ήταν το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της εξόρμησης καθότι επικράτησε και μία αυθόρμητη παιδικότητα και άλλοι έκαναν τσουλίθρα στην χιονισμένη κατηφόρα,άλλοι τραγούδαγαν και άλλοι έπαιζαν χιονοπόλεμο.

Για μένα ήταν μία προτόγνωρη εμπειρία και την απόλαυσα εις διπλούν και φυσικά ανυπομονώ για τις επόμενες εξορμήσεις του συλλόγου.

Με εκτίμηση

Μπάμπης Κουζής