Μανιταροεξόρμηση στον βόρειο Ταΰγετο (03/11/19)

Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα απολαυστική, ηταν η εμπειρία που μας χάρισε η πρόσφατη πεζοπορία-μανιταροεξορμηση του Ε.Ο.Σ Καλαμάτας, καθώς και των Ορειβατικών συλλόγων Πύργου, Σπάρτης και Τρίπολης, στις βουνοπλαγιές του Β. Ταϋγέτου, με κατάληξη το γραφικό Γεωργίτσι.
 
Προσωπικά ηταν η πρώτη μου συμμετοχή σε πεζοπορια- ορειβασία, πρωτόγνωρη για μένα, απο την οποία και έμεινα ιδιαίτερα ενθουσιασμένη! Μετά απο παρότρυνση φίλων - μελών του Ορειβατικού Συλλόγου, αποφάσισα να συμμετασχω σ' αυτήν την απόδραση στη φύση. Ανεπανάληπτη η διαδρομή μέσα από το δάσος, με τις μοναδικές μυρωδιές του ξύλου, των ελάτων και των αρωματικών βοτάνων να σε κατακλύζουν και την υπέροχη παλέτα των χρωματων της φθινοπωρινής φύσης να σου δημιουργούν ενα υπέροχο αίσθημα ευφορίας κι ευχαρίστησης και με το οξυγόνο να καθαρίζει τους πνεύμονες μας εισχωροντας σε κάθε κύτταρο του σωματος μας αναζωογονώντας μας!
 
Η πεζοπορία ξεχωριστή καθώς συνδυάστηκε και με συλλογή μανιταριών, κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Το οδοιπορικό μας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μας στο όμορφο Γεωργίτσι Λακωνίας, οπου και γευτηκαμε ζεστή  μανιταροσουπα και νόστιμα εδέσματα με βάση το μανιταρι, απο μανιταρογνωστες που μας μύησαν στον κοσμο των μανιταριων και μας βοήθησαν παράλληλα στην ταυτοποίηση τους.
 
Μια ιδιαίτερα απολαυστική περιήγηση στις ομορφιές της φύσης, ηταν η συγκεκριμένη για εμένα προσωπικά, που μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και την επιθυμία μου για συμμετοχη και σε αλλες νέες εξορμήσεις του Ε.Ο.Σ Καλαμάτας.
 
Πεττυ Μαντούκου

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τραγοβούνι Ταϋγέτου (13/10/19) Λίμνη Δόξας (17/11/19) »