Εξερεύνηση στη Κοσκάρακα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα για να ανακαλύψεις. Και το πιο συγκλονιστικό είναι ότι πολλά από αυτά βρίσκονται δίπλα σου.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε πάρα πολύ στο θέμα αυτό. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικότερο όλων το φαράγγι της Νέδας που μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90 δεν το είχε περπατήσει σχεδόν κανείς. Σήμερα αποτελεί πανελλήνιο προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι τα βράχια της Νέδουσας όπου τώρα με πρωτοβουλία του Συλλόγου δημιουργείται αναρριχητικό πάρκο. Ήδη η Νέδουσα έχει μπει στο χάρτη των αναρριχητικών προορισμών. Τα νερά του Νέδοντα εξέπληξαν ακόμη και μας όταν πρωτοείδαμε τους μεγάλους καταρράκτες που σχηματίζονται τους χειμερινούς μήνες. Οι ανακαλύψεις και οι αποκαλύψεις μυστικών που βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας είναι πολλές και συνεχείς. Αρκεί βέβαια να έχεις διάθεση να δεις... Και επειδή το βουνό έχει πάντα και ένα συμβολικό χαρακτήρα πιστεύουμε ότι ανακαλύψεις και αποκαλύψεις υπάρχουν σε όλους τους τομείς της ζωής. Και το συγκλονιστικότερο όλων είναι ότι πολλές φορές βρίσκονται δίπλα μας....

Δίπλα μας βρίσκεται και ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας. Το φαράγγι του Ριντόμου - Κοσκάρακας που ξεκινά τη μακρά πορεία του από την καρδιά του Ταϋγέτου, ακριβώς κάτω από τις ψηλές κορυφές του, για να καταλήξει στη παραλία της Σάνταβας. Στη τελευταία μας πεζοπορία στη περιοχή, δύο εβδομάδες πριν, ένα κτίσμα τράβηξε την προσοχή μας. Ένα κτίσμα ψηλά στα κάθετα βράχια στη περιοχή λίγο πριν το φαράγγι βγει στο κάμπο των Σωτηριανίκων και χαμηλώσει το μεγάλο ύψος του. Εκεί όπου τα τοιχώματα είναι τεράστια, σε μια απόκρημνη θέση, βρίσκεται ένα κτίσμα οχυρωματικού χαρακτήρα. Μπήκε λοιπόν η ιδέα να το εξερευνήσουμε προσπαθώντας να βρούμε και μια πρόσβαση προς αυτό.

Έτσι το Σάββατο 13-04-13 ξεκινήσαμε με διάθεση περιπέτειας και εξερέυνησης....

....ο χρόνος είναι περιορισμένος και δε θα αναφερθούμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερες λεπτομέρειες. Παραθέτουμε όμως μερικές εικόνες θέλοντας να δώσουμε μια μικρή γεύση της εμπειρίας μας. Σίγουρα ο συγκεκριμένος χώρος αξίζει να του αφιερωθεί πολύς περισσότερος χρόνος!! Είναι ένας χρόνος που σου ανταποδίδεται.        

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ομορφιά είναι δίπλα μας! Ταξίδι στην Ιταλία »