Φαράγγι Νούπαντης

Εικόνες και βίντεο από το διήμερο (8-9/6/13)

Διανυκτέρευση το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο Παπαστάθη στη Σαϊδόνα της Μάνης. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε μέσα από αυτές τις γραμμές είναι να ευχαριστήσουμε τον κ. Παπαστάθη για τη φιλοξενία που μας πρόσφερε στο ιδιαίτερο πύργο που έχει κατασκευάσει με πολύ μεράκι, πέτρα με την πέτρα, με τα ίδια του τα χέρια τα τελευταία 20 χρόνια!!! Μια φιλοξενία που μας την έχει προσφέρει απλόχερα αρκετές φορές.

Τρείς από εμάς είχαμε ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου με ποδήλατα από Καλάματα σε μια διαδρομή δύο ωρών εως την Καρδαμύλη όπου και κάναμε διάλειμμα για μπάνιο. Εως εκεί η διαδρομή είχε διάρκεια μόλις δυο ώρες και ήταν αρκετά ευχάριστη. Ακολούθησε όμως η ανάβαση εώς τη Σαϊδόνα δια μέσω του Εξωχωρίου. Επρόκειτο για μια ανηφόρα που δεν την είχαμε καλοεκτιμησει με το αυτοκίνητο. Όμως τώρα καταλάβαμε πολύ καλά το ατελείωτο μέγεθός της και τη μεγάλη διάρκεια.......

Κυριακή: Άφιξη των υπολοίπων από Καλαμάτα. Πεζοπορία στο φαράγγι της Νούπαντης. Εδώ σε δύο τρία σημεία χρησιμοποιήσαμε βοηθητικό σχοινί. Η μικρή δυσκολία στα σημεία αυτά έκανε πιο ενδιαφέρουσα και πιο διασκεδαστική την καταβασή μας. Ακολούθησε μπάνιο στην όμορφη παραλία του Φονέα. Η εξόρμηση έκλεισε με μια ωραία έκπληξη: Την επίσκεψη στο πανέμορφο σπήλαιο Βατσινίδι.!!!!  

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1t1cnX7SxPE#!