Κορυφογραμμή Πελενίτσα

Η διαδρομή στην Πελενίτσα θα μπορούσε να ήταν μία από τις ποιο ωραίες ορειβατικές διαδρομές στη Μεσσηνία και μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση από την Καλαμάτα.

Δυστυχώς όμως πρόκειται για μια πορεία που μας έφερε πολύ δυσάρεστες αναμνήσεις από το παρελθόν. Αναμνήσεις από το 2007 και τις τεράστιες πυρκαγιές που έπληξαν τον Ταΰγετο.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε οι εικόνες τις καταστροφής ήταν παρούσες σε αυτή την πλευρά του Ταϋγέτου. Και σήμερα ακόμη περισσότερο. Πριν λίγα χρόνια τα καμένα δέντρα στέκονταν ακόμη όρθια. Σήμερα τα περισσότερα είχαν πέσει στο έδαφος δημιουργώντας μια σχεδόν απροσπέλαστη ζώνη από καμένους κορμούς και κλαδιά γεγονός που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη διαδρομή μας. Μια διαδρομή που κατά τα άλλα πρόσφερε μία από τις καλύτερες θέες της Μεσσηνίας ακριβώς πάνω από την Καλαμάτα και τα χωριά του Ταϋγέτου αλλά και μια μοναδική θέα σε πολλές από τις ψηλές κορυφές του.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τη θέση Πόρτες στο Λιποβούνι και κινήθηκε πάνω στην αέρινη ράχη της Πελενίτσας στο το εκκλησάκι του Αγίου Ιλισαίου. Από εκεί ακολουθήσαμε το μονοπάτι εως το χωριό Άνω Καρβέλι όπου και μας περίμεναν τα οχήματα του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΑΫΓΕΤΟΥ Μετέωρα (25-28/10/14) »