Τετράζιο όρος

 Κυριακή 23 Νοεμβρίου, ώρα επτά και μισή και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας εξοπλίζεται με χαμόγελα για την καθιερωμένη εξόρμησή του.

Αυτή τη φορά, εύκολος ο προορισμός για τους παλιούς και ιδανικός για παρθένους ορειβάτες. Τετράζιο όρος με κορυφή τον Προφήτη Ηλία στα 1389 μέτρα υψόμετρο και βαθμός δυσκολίας 1+.

Μαζεμένοι γύρω στα 30 άτομα, σε περίπου μία ώρα, με τα δύο βανάκια του Συλλόγου φτάνουμε στο χωριό Άνω Μέλπεια και ξεκινάμε νότια - νοτιοανατολικά από τό παλιό μονοπάτι του βουνού. Η πορεία διήρκησε 5,5 ώρες με στάσεις για ανάκτηση ενέργειας και ανάμεσά μας η πανέμορφη μικρή Ερρικέτη και φυσικά η τετράποδη Μάρα.

Το αστείρευτο γέλιο της ομάδας και το δέσιμο της μεγάλης παρέας είναι ένα δείγμα του υπέροχου αυτού τρόπου ζωής, λατρεύοντας τη φύση. Μεγαλωμένη στην Αθήνα και με μοναδικό πράσινο την παιδική χαρά της γειτονιάς μου, κάπου στα μισά αυτής της διαδρομής, πίστεψα πως η έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης θα με νικούσε. Στην πραγματικότητα είναι η ώρα που γνωρίζεις τα όρια του σώματός σου. Μάλλον και της ψυχολογίας σου. Στην κορυφή του Τετραζίου όλη η κούραση έχει πια μηδενιστεί. Η χαρά είναι τόσο μεγάλη που σαν παιδί κάνω πως φτάνω με ταχύ τρέξιμο.

Με καθαρό αέρα και πανέμορφη θέα της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και μέρους της Ηλείας... νιώθεις πως έχεις κατακτήσει ένα σπουδαίο στόχο!

Μαζεμένοι όλοι πια γύρω απ' το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ο καθένας με ξηρά τροφή, αυγά, μαύρη σοκολάτα και πολύ νερό, ανταλλάζουμε σύκα και σταφίδες!

Στη μέση του πουθενά ξεπροβάλει ένα αγροτικό αμάξι. Με μία φωνή λέμε -αφού ανεβαίνει αμάξι, εμείς γιατί ήρθαμε με τα πόδια... και όλοι γελάμε.

Το κατέβασμα φαίνεται απτήν αρχή του ευκολότερο, με περισσότερα αστεία και ατελείωτο πράσινο στον ορίζοντα. Τα πόδια έχουν πια μουδιάσει απτήν κούραση μα οι συμπορευτές, βοηθούν σε ότι χρειάζεσαι, είτε για να σε ενθαρρύνουν είτε για να δανείσουν ένα μπαστούνι.

Σε κάθε περίπτωση συστήνω σε φίλους και σε νέο κόσμο να αφήσει τα προβλήματα και τη δουλειά στην άκρη και να δοκιμάσει τα όρια του κοντά στη φύση. Με πνεύμα και μυαλό να ανοίγουν διάπλατα, με σώμα που εκγυμνάζεται, τίποτα καλύτερο από έναν οργανισμό που δυναμώνει και γεμίζει θετική ενέργεια.

Βαρβάρα, Γιώργο, Θύμιο, Μανώλη, Νατάσσα, σας ευχαριστώ που αποτελέσατε έμπνευση σε αυτή την εμπειρία, ο καθένας σας ξεχωριστά.

Μαριλίζα Κορωνιωτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το Βουνό του Τράγου Χαλασμένο 30/11/2014 »