Την  Κυριακή  23/08/2020 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργάνωσε  μονοήμερη εξόρμηση στο φαράγγι Τέπενης.  Το συγκεκριμένο φαράγγι βρίσκεται στη Δυτική Μάνη στο χωριό Καρυοβούνι . Νωρίς λοιπόν το πρωί με όλη την ομάδα του ορειβατικού συλλόγου φτάσαμε στο χωριό απ’ όπου  θα ξεκινούσαμε και τη διάσχιση του φαραγγιού. Μάλιστα όταν κατεβήκαμε από το λεωφορείο μερικά άτομα από την  ομάδα μάς πρόσφεραν δυναμωτικά γλυκίσματα -λουκουμάκια, παστέλι  και αποξηραμένα σύκα – για να ξεκινήσουμε με ακόμη περισσότερη δύναμη την πορεία μας. Στο σημείο αυτό βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως κάναμε και μια μικρή επίσκεψη στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου καθώς και στο παλιό ελαιοτριβείο που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια κάτω από τον παχύ ίσκιο του πλάτανου αφού λάβαμε τις απαραίτητες κατευθυντήριες  οδηγίες από τους υπεύθυνους , ξεκινήσαμε την πεζοπορία μας γεμάτοι ενθουσιασμό.

Τα πρώτα μέτρα της διαδρομής  διανύθηκαν με ιδιαίτερη ευκολία γεγονός που δεν μας προϊδέασε γι αυτό που θα ακολουθούσε μετέπειτα. Πιο συγκεκριμένα  το μονοπάτι  παρουσίαζε ποικίλες εναλλαγές  ,όχι τόσο ως προς το φυσικό τοπίο ,αλλά  ως προς την ανωμαλία του εδάφους . Κι αυτό γιατί η παρουσία διαφόρων μεγεθών πέτρας δυσκόλευε σε αρκετά σημεία  την πορεία μας.  Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές  που χρειάστηκε   να υπερπηδήσουμε μεγάλες πέτρες  για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας. Η ομαδικότητα όμως  και  γενικά το φιλικό κλίμα που επικρατούσε αποτέλεσαν αρωγοί  κυρίως για τους μη έμπειρους πεζοπόρους. Οι μικρές ανάπαυλες ήταν αναγκαίες προκειμένου να ανακτήσουμε δυνάμεις , να ανασυνταχθούμε  και φυσικά  να γευματίσουμε . Όλοι μας αδημονούσαμε να φτάσουμε  στον τελικό  προορισμό που δεν ήταν άλλος από την παραλία  Πανταζή στον Άγιο Νικόλαο. Πράγμα το οποίο περατώθηκε ύστερα από πέντε ώρες πορείας. Όντως η βουτιά στη θάλασσα ήταν απολαυστική και αναζωογονητική για όλους μας.

Επιστρέφοντας στην Καλαμάτα γεμάτοι εικόνες και μυρωδιές στις αποσκευές μας , αδημονούμε για την επόμενη εξόρμηση που θα μας χαρίσει ακόμα πιο δυνατές εμπειρίες! !

Νικολέττα Παπαδόγιαννη

Για να δείτε φωτογραφίες απο τις εξορμήσεις μας πατήστε εδώ

 

2020-08-25 19:24:42

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *