Καθαρίζοντας στο χώρο του Ανατολικού Κέντρου

  • Κατηγορία 2013

Κυριακή 14 Απριλίου 2013 "lets do it"

Βασικός άξονας της φιλοσοφίας του συλλόγου είναι ο εθελοντισμός. Επίσης πολύ σημαντική διάσταση που καθορίζει τη δράση μας είναι η αγάπη για τη φύση και το ενδιαφέρον για τη προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι η ανταπόκρισή μας στη ημέρα καθαρισμού "lets do it" έγινε δίχως δεύτερη σκέψη. Συμμετείχαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία του καθαρισμού του Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας, του χώρου δηλαδή που βρίσκονται τα γραφεία μας. Βέβαια σε αντίστοιχες ενέργειες έχουμε προβεί πολλές φορές στο παρελθόν τόσο στη πόλη της Καλαμάτας όσο και σε αρκετές περιοχές του νομού (καθαρισμοί ακτών, πάρκων, μονοπατιών κτλ)

Η συμμετοχή των μελών μας ήταν καλή και επίσης πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια των παιδιών του ΚΕΘΕΑ. Ο καθαρισμός επεκτάθηκε σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε πολύ καλή προσπάθεια. Ωστόσο πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα για πολύ περισσότερο έργο και με πολύ μικρότερο κόπο!!

Το μυστικό είναι η συμμετοχή. Το κάλεσμά μας για καθαρισμό αφορούσε όλους όσους έχουν σχέση με το χώρο του Ανατολικού Κέντρου: του κατοίκους των συγκροτημάτων κατοικιών που υπάρχουν εδώ, τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέντας, του φοιτητές του πανεπιστημίου και του ΤΕΙ .... Με μια ελάχιστη ανταπόκριση θα υπήρχε δεκαπλάσια συμμετοχή και πολλαπλάσιο θετικό αποτέλεσμα!!

Δε θέλουμε να παρεξηγηθούμε. Οι γραμμές αυτές δεν αποτελούν μομφή εναντίον κανενός. Ο εθελοντισμός δεν είναι κάτι το καταναγκαστικό. Θα έχανε έτσι το νόημά του.. Απλά μεταφέρουμε την εμπειρία μας. Ότι η συνεργασία και η διάθεση προσφοράς μπορούν να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα. Και ότι, εφόσον υπάρχει ανιδιοτελή διάθεση, αποτελούν μια μεγάλη πηγή χαράς και ικανοποίησης για τους συμμετέχοντες.....     

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δενδροφύτευση στο Ταΰγετο Μπίλιοβο - ΥΠ.ΠΟ. »