Σήμανση μονοπατιού (09/11/14)

  • Κατηγορία 2014

Οι εργασίες για τη σήμανση του μονοπατιού που οδηγεί από το δάσος της Βασιλικής στην κορυφή του Ταϋγέτου συνεχίστηκαν.

Μέρος μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο ήταν η χθεσινή μέρα: Κυριακή 9/11/14. Στόχος η εύρεση της βέλτιστης και πιο ομαλής διαδρομής για την κορυφή του Ταϋγέτου και στη συνέχεια η σηματοδότηση του μονοπατιού. Χθες ήταν η τέταρτη φορά που επισκεφτήκαμε για αυτό το σκοπό τον Ταΰγετο και πλέον ο στόχος έχει φτάσει πολύ κοντά στην υλοποίησή του.

Η ανάβαση στην κορυφή του Πρ. Ηλία από τη Μεσσηνιακή πλευρά είναι μια αρκετά δημοφιλής ορειβατική διαδρομή η οποία προσελκύει πλήθος πεζοπόρων ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μονοπάτι ωστόσο σε αρκετά σημεία χανόταν ή εμφάνιζε διακλαδώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα κυρίως σε μη έμπειρους ορειβάτες ή σε πεζοπόρους που επισκέφτονταν για πρώτη φορά το βουνό. Τα προβλήματα αυτά αποφασίσαμε να επιλύσουμε με την εύρεση και σήμανση της βέλτιστης διαδρομής για την κορυφή. Στόχος επίσης η ανάδειξη του Ταϋγέτου.

Η σήμανση ξεκινά από το δάσος της Βασιλικής στο σημείο επάνω στο δασικό δρόμο 500μ περίπου μετά το εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου. Το μονοπάτι σηματοδοτείτε από μεταλλικά ταμπελάκια στα οποία είναι σχεδιασμένο ένα κόκκινο τετράγωνο σε λευκό φόντο. Σε ορισμένα σημεία και ιδιαίτερα στην αλπική ζώνη έχουν τοποθετηθεί μεταλλικοί πάσσαλοι. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής. Το υλοποιημένο κομμάτι ξεκινά από το δάσος της Βασιλικής (περιοχή Αγ. Δημήτρη) φτάνει μέσο της πηγής στη θέση Μουσγιά στο διάσελο Πατιστό και στη συνέχεια συνεχίζει επάνω στην κορυφογραμμή τραβερσάρωντας σε αρκετά σημεία. Μέχρι χθες ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα της κορυφογραμμής και απομένει πλέον το τελευταίο κομμάτι που οδηγεί προς το "κακοσκάλι" και στη συνέχεια η ανάβαση της ίδιας της κορυφής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «…και στη κορφή ΚΑΝΕΛΑ» (17/06/14)