79η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση στον Ελικώνα (20-21 Ιουλίου 2019)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχει και φέτος στην 79η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση (ΠΟΣ), η οποία θα πραγματοποιηθεί 20-21 Ιουλίου στον Ελικώνα. Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, το συντομότερο δυνατόν, στο τηλέφωνο του Συλλόγου 27210-97733 από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 9:00μ.μ.-10:30μ.μ., ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από τους διοργανωτές:

Ο Δήμος Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην 79η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση (Π.Ο.Σ) η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουλίου 2019 στον οικισμό Ελικώνα. Χώρος κατασκήνωσης και εκδηλώσεων είναι η περιοχή Ελικώνας (Ζερίκι) σε υψόμετρο 850μ.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Άφιξη-σημείο συνάντησης: Υποδοχή θα υπάρχει από τη διοργάνωση στο χώρο στάθμευσης στην «Μεγάλη Λάκα», εκεί κοντά θα είναι και ο χώρος κατασκήνωσης και εκδηλώσεων. Ο Ελικώνας βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ από το κέντρο της Λιβαδειάς και η οδική σήμανση είναι ευδιάκριτη μέσω του χωριού «Ανάληψη». Όσοι ταξιδεύουν από Αράχοβα και μετά τα 30 χλμ, πριν φτάσουν Λιβαδειά, θα ακολουθήσουν στα δεξιά τον δρόμο προς Ανάληψη, όπου και θα ακολουθήσουν τη σήμανση προς Π.Ο.Σ.

Χώρος Κατασκήνωσης:

Έχει οριστεί το οροπέδιο: «Μεγάλη Λάκα» κοντά στο Λαογραφικό Μουσείο, σε υψόμετρο 850 μέτρα.

Διατροφή:

Από τη διοργάνωση θα χορηγηθεί ορειβατικό δείπνο το βράδυ του Σαββάτου και πρωινό το πρωί της Κυριακής. Όλοι οι ορειβάτες είναι απαραίτητο να έχουν τα ατομικά τους σκεύη.

Νερό:

Στο σημείο εκκίνησης υπάρχει τρεχούμενο νερό. Δεν υπάρχουν πηγές στην πεζοπορική διαδρομή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 79ης Π.Ο.Σ.

Σάββατο 20 Ιουλίου

12:00-18:30  Προσέλευση , στήσιμο σκηνών, δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία.

19:00-20:00  Υποδοχή, χαιρετισμοί συλλόγων, ανταλλαγή αναμνηστικών (στο Λαογραφικό Μουσείο).

20:00-20:30  Θεατρική παράσταση διάρκειας 20 λεπτών. Ο όμιλος φίλων θεάτρου θα παρουσιάσει την κωμική παράσταση «Δικαιοσύνη» του Κορεγιδόρ.

21:00  Δείπνο (ορειβατική φασολάδα-γίδα βραστή και άλλα). Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας ορειβατικά σκεύη (καραβάνα και μαχαιροπήρουνα), για να αποφευχθεί η χρήση πλαστικών σκευών. Στο χώρο κατασκήνωσης υπάρχει τρεχούμενο νερό.

22:00  Διασκέδαση, χορός με ζωντανή μουσική.

Κυριακή 21 Ιουλίου

07:00-08:00  Πρωινό

08:00  Εκκίνησης πεζοπορικών διαδρομών. Προτεινόμενη διαδρομή. Εκκίνηση πεζοπορικής διαδρομής σε υψόμετρο 1447 μέτρα

13:30  Λήξη Συνάντησης

Αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδρομές της περιοχής θα δοθούν από την γραμματεία του συλλόγου σε χάρτες.

Παρακαλούμε τους συλλόγους για την έγκαιρη ενημέρωση στα παρακάτω τηλέφωνα ή στο e-mail του συλλόγου, σημειώνοντας ως θέμα «Συμμετοχή για την Π.Ο.Σ» και διευκρινίζοντας τον αριθμό συμμετοχών, με σκοπό την βέλτιστη διεξαγωγή της συνάντησης.

Επικοινωνία:

Χρύσα Καντά: Τηλ. 6948759957