6η Γιορτή Ελαιολάδου

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 8μ.μ. καλούμε τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου μας να παρευρεθούν στην «Γιορτή Λαδιού» που ο Σύλλογος μας έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια.

Με τη «Γιορτή Λαδιού»  γιορτάζουμε το τέλος της φετινής συγκομιδής του σημαντικότερου αγροτικού προιόντος  του Τόπου μας.  Στη διάρκεια τις εκδήλωσης  θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, από Ομάδα εξειδικευμένων Επιστημόνων, για την ποιότητα του Λαδιού και την καλλιέργεια της Ελιάς και να γνωρίσουμε με πιο τρόπο γίνεται η Γευσιγνωσία του Λαδιού.

Επίσης θα αναδείξουμε τον ρόλο που διαδραματίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος στην προβολή των Τοπικών μας Προιόντων, κυρίως του Λαδιού και της Ελιάς και θα συζητήσουμε για τη προοπτική, αυτός ο ρόλος να επιφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλούμε τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου καθώς και οποιονδήποτε επιθυμεί, να φέρουν στα γραφεία μας δείγματα λαδιού δικής τους παραγωγής.

Η παραλαβή των δειγμάτων  θα γίνεται από σήμερα και κάθε βράδυ, στα γραφεία μας στο Ανατολικό Κέντρο, από τις 9μμ μέχρι τις 10μμ. Το Σάββατο, η παραλαβή θα γίνει μόνο το απόγευμα από τις 5μμ μέχρι τις 6μμ. Η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται, είναι μισό λίτρο (500) ml. Επισημάνουμε ότι όποιος παραγωγός φέρει το δείγμα του λαδιού του πρέπει να παρευρίσκεται στην εκδήλωση.

Τα λάδια που θα ξεχωρίσουν ποιοτικά, θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση και θα κληθούν οι παραγωγοί τους να μας ενημερώσουν για τις καλλιεργητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοκιμάσουμε διάφορα εδέσματα με βάση το Λάδι και την Ελιά που θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν σε όλους τα Μέλη του Συλλόγου μας.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου καθώς και στα τηλέφωνα: 2721097733 και 6942553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος).

Το Διοικητικό Συμβούλιο