Νυχτερινή ανάβαση στον Ταΰγετο, Προφήτης Ηλίας 2.407μ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει την καθιερωμένη του νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία του Ταϋγέτου στις 18-21 Ιουλίου 2020.

Βαθμός δυσκολίας: 2+ (ακατάλληλη για αρχάριους, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)
- Ώρες πορείας: περίπου 6

Πρόγραμμα
------------------------
Σάββατο 18.07.2020: Στις 4 το μεσημέρι αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κτίριο 30). Προορισμός το δάσος Βασιλικής όπου θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές.
Κυριακή 19.07.2020: Ημέρα για περπάτημα και εξερεύνηση στο μοναδικό δάσος της Βασιλικής. Το δάσος της Βασιλικής βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ταϋγέτου, στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, και απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα νότια από τη κορυφή του Προφήτη Ηλία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 έως 2.000 μέτρων και έχει έκταση περίπου 11.000 στρεμμάτων, από τα οποία τα 6.000 είναι υψηλό δάσος και τα υπόλοιπα αραιό. Τα κύρια δέντρα που συναντά κανείς εδώ είναι έλατα και μαυρόπευκα. Μάλιστα, σε ορισμένες απόμερες και δυσπρόσιτες περιοχές μπορεί κανείς να συναντήσει δέντρα ηλικίας μέχρι και 300 χρόνων. Θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν ανάβασης και διανυκτέρευσης στην κορυφή του Ταϋγέτου σε σκηνές.
Δευτέρα 20.07.2020: Αναχώρηση το ξημέρωμα της Δευτέρας για την κορυφή του Προφήτη Ηλία στα 2.407μ. Παρακολούθηση του φαινομένου της Πυραμίδας στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Επιστροφή το απόγευμα στην Καλαμάτα.
Τρίτη 21.07.2020: Δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος με πεζοπορία στο φαράγγι του Βυρού από το δάσος της Βασιλικής έως τα Τσέρια.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλ. του συλλόγου 27210-97733 & 27211-10437 και στο συντονιστή Κακλίδη Κώστα (6976830694).

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.