Πεζοπορία στο ναό Επικούριου Απόλλωνα (Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020)

Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι αφιερωμένες στα μνημεία, την ερχόμενη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα επισκεφτεί και θα πεζοπορήσει προς το αριστούργημα του Ικτίνου, το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας. Έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας, ένα από τα καλύτερα σωζόμενα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας και το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Πάνω στο νοητό σταυροδρόμι των τριών νομών (Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας) θα επισκεφτούμε την Αμπελιώνα (πατρίδα του έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου), ένα χωριό που διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, περιτριγυρισμένο από δάση καστανιάς, αναρίθμητες φυσικές πηγές, λιθόστρωτα καλντερίμια και παλιά πετρόκτιστα σπίτια.

Από εκεί, μέσω του δικτύου μονοπατιών ApolloTrails, περπατώντας μέσα από αιωνόβιες καστανιές και βελανιδιές, αγροτικές εκτάσεις, πεζούλες και ξερολιθιές και με θέα τη βορειοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου, θα καταλήξουμε στην ιστορική και γραφική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας, οπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα δρομάκια της.

Βαθμός Δυσκολίας: 1 (κατάλληλη η συμμετοχή αρχαρίων με τουλάχιστον μέτρια φυσική κατάσταση).

Ώρες Πορείας: 5 +/-

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ (η είσοδος στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα θα είναι ελεύθερη λόγω Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Ώρα αναχώρησης: 7:00

- Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 27211-10437 και στο συντονιστή Κων/νο Κωνσταντόπουλο (6942233010).

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν μόνο ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Επιτρέπεται σε άτομα να που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη.