Προσεχείς εξορμήσεις ΕΟΣ Καλαμάτας 2020

Το μήνα Νοέμβριο, φθινοπωρινές και ενδιαφέρουσες πεζοπορίες λαμβάνουν χώρα στο πρόγραμμα του ΕΟΣ Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στη μαγεία των πεζοπορικών διαδρομών, αφυπνίζοντας όλες τους τις αισθήσεις. Πρώτη μέρα του μήνα, αφετηρία το πετρόχτιστο χωριό Μηλιά με ανάβαση προς την Παναγιά τη Γιάτρισσα. Το 3ο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου ο ΕΟΣ απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε εθελοντές για τον καθαρισμό και τη σήμανση μονοπατιών. Ακολούθως, μια μανιταροεξόρμηση είναι η αφορμή για ένα ταξίδι γνωριμίας με τον Βόρειο Ταΰγετο και τον δρόμο των μανιταριών. Τέλος, ο φθινοπωρινός μήνας του Νοεμβρίου βρίσκει τον ΕΟΣ στον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου της μεγαλούπολης, στην Πάρνηθα. Οι πεζοπόροι, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πυκνά πευκοδάση με τα σηματοδοτημένα μονοπάτια και τις μακριές κορυφογραμμές, που απλώνονται από ανατολή σε δύση.

Όλες αυτές οι εξορμήσεις αποτελούν ένα πολύ μικρό κλάσμα από τις αναρίθμητες εύκολες ή απαιτητικές διαδρομές στην Ελλάδα. Αρχίστε από την πιο κοντινή διαδρομή ανακαλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες.

01/11/2020 Μηλέα - Ι.Μ. Παναγίας Γιάτρισσας

Μονοήμερη πεζοπορία στη μεσσηνιακή Μάνη, στο μονοπάτι που συνδέει το γραφικό χωριό της Μηλέας με το μοναστήρι της Παναγιάς της Γιάτρισσας.

Η πορεία ξεκινά από το πετρόχτιστο χωριό Μηλέα ή Μηλιά (550μ.) και μέσω καλντεριμιού και μονοπατιού που περνά μέσα από μανιάτικους ελαιώνες, ρεματιές και λόφους θα καταλήξει στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γιάτρισσας (1040μ.). Αξίζει να σημειωθεί πως στο μοναστήρι της Παναγιάς της Γιάτρισσας το μονοπάτι "σμίγει" με το διεθνές μονοπάτι Ε4, παρέχοντας έτσι άλλη μια πρόσβαση στα ψηλά του Ταϋγέτου και στο δάσος της Βασιλικής.

08/11/2020 Μεσογειακό Μονοπάτι Natura 2000

Το μονοπάτι ξεκινάει από τις πηγές του Μηναγιώτικου ρέματος, τον ημιορεινό οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων και καταλήγει στον παραθαλάσσιο οικισμό της Φοινικούντας (μήκος διαδρομής 14 χλμ.).

14-15/11/2020 Καθαρισμός – Σηματοδότηση Μονοπατιού

Πεζοπορική-Ορειβατική διαδρομή όπου με εθελοντική εργασία θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός, συντήρηση και σηματοδότηση μονοπατιών. Περισσότερες λεπτομέρειες στα τηλέφωνα του Συλλόγου.

22/11/2020 Μανιταροβόλτα στο Βόρειο Ταΰγετο

Μία μονοήμερη ξεχωριστή εξόρμηση στον βόρειο Ταΰγετο, με σκοπό πέρα από την πεζοπορία-ορειβασία και ένα οδοιπορικό στο θαυμαστό «Κόσμο των Μανιταριών» αναζητώντας μανιτάρια.

29/11/2020 Πάρνηθα

Μία ευχάριστη διαδρομή που καθαρίζει το μυαλό, μέσα από το πλούσιο πεζοπορικό δίκτυο του υπέροχου Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας. Θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία, στο πιο ψηλό από τα βουνά που περικλείουν το λεκανοπέδιο της Αττικής, μέσα στα πεύκα και τα έλατα απολαμβάνοντας το βουνίσιο αέρα της Πάρνηθας.