«Η Τέχνη του Δρόμου» στην Καλαμάτα

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου στις 18:00, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου» συνεχίζει το καλλιτεχνικό οδοιπορικό της με σταθμό την Καλαμάτα. Σε αυτό το οδοιπορικό συμμετέχει και ο Σύλλογος μας όπου συντροφεύει τον αγαπητό street artist Same84 στον Ταΰγετο στο φαράγγι του Ριντόμου, ένα από τα ποιο σημαντικά πεζοπορικά φαράγγια στον Ελληνικό χώρο.

Ο street artist Same84 επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και μαθαίνει πολλά για την ιστορία της «Μασσαλίας του Μωριά», τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των ντόπιων αλλά και την αγάπη και την αφοσίωση που δείχνουν στην εύφορη γη της.

Η θέα της πόλης από ψηλά στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου, κάτω απ’ τον επιβλητικό Ταΰγετο, τα φαράγγια και ο Μεσσηνιακός κάμπος, οι διάσημοι ελαιώνες της, μια βόλτα στην παραλία με άλογα, το ιστορικό κέντρο, η αναγνωρισμένη διαδρομή του Φεστιβάλ Χορού που έχει απλώσει τη φήμη του σε όλο τον κόσμο αλλά και κάποιες ακόμα αξιοσημείωτες καλλιτεχνικές δράσεις που γίνονται στην Καλαμάτα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του Same84 και αποτελούν την πρώτη ύλη στη νέα πρωτότυπη τοιχογραφία του.