Πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου 2021 θα βρεθεί στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.
Θα πεζοπορήσουμε μια διαδρομή μοναδικού αισθητικού κάλλους στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Πάρνηθας και θα απολαύσουμε τη θέα που φτάνει ως την ανατολική Αττική και το νότιο Ευβοϊκό κόλπο!
Στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σε μια έκταση περίπου 300.000 στρεμμάτων απλώνονται δεκάδες δασωμένες κορυφές με υψόμετρο από 500 ως 1.413μ., βαθιές χαράδρες και χορταριασμένα οροπέδια, ασβεστολιθικές ορθοπλαγιές με πολλά σπήλαια και βάραθρα, άφθονες πηγές και μονοπάτια που οδηγούν σε τοπία εξαιρετικής ομορφιάς. Μέσα στα υγρά ελατοδάση, τα ηλιοκαμένα πευκοδάση και τους πυκνούς μεσογειακούς θαμνώνες της Πάρνηθας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1000 είδη φυτών και ζώων. Είναι το τελευταίο βουνό στην Ελλάδα όπου μπορεί κανείς εύκολα να δει ελάφια στο φυσικό περιβάλλον τους.
Η ξεχωριστή αυτή πεζοπορία θα γίνει με τη βοήθεια ανθρώπων από τον Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής και θα μας χαρίσει μοναδικές εικόνες και εμπειρίες!
 

Αναχώρηση: το μεσημέρι του Σαββάτου 13/11/2021.   

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Στεφανούρης Γιώργος, τηλ.: 6937328781.

Για την καλύτερη οργάνωση κάθε εξόρμησης παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνοναι το συντομότερο δυνατό.

Απαιτείται απο τους συμμετέχοντες να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid τεστ 48 ωρών πριν την εκδήλωση.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

Επιτρέπεται σε άτομα να συμμετέχουν δοκιμαστικά (1-2 εξορμήσεις) χωρίς να είναι μέλη και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.