Εξόρμηση στο Προφήτη Ελισσαίο Ταϋγέτου

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022,  ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πεζοπορία για τη νέα χρονιά, στην περιοχή του Καρβελίου, σε μία από τις πιο ωραίες πεζοπορικές διαδρομές στα χωριά του Ταϋγέτου και του Δήμου Καλαμάτας.

Η επιλογή της πορείας αποτελεί μια παραλλαγή του γνωστού μονοπατιού που συνδέει τα χωριά Καρβέλι με Κάτω Καρβέλι και μας δίνει την ευκαιρία να βρεθούμε σε μερικά “άγνωστα” μέρη του βουνού σε σχετικά μικρή απόσταση από την Καλαμάτα.

Αφετηρία και τέρμα της διαδρομής θα είναι το όμορφο χωριό Καρβέλι. Από εκεί θα ανέβουμε στην κορυφή του Προφήτη Ελισσαίου με το ομώνυμο εκκλησάκι και την πολύ εντυπωσιακή θέα. Η συνέχεια θα είναι μέσω ενός απομονωμένου οροπεδίου στα νότια, για να επιστρέψουμε από το καλντερίμι που έρχεται από το Κάτω Καρβέλι. Το καλντερίμι αυτό θα το περπατήσουμε στο ωραιότερό του τμήμα, ένα τμήμα με επιβλητική θέα, που σε οριασμένα σημεία σου δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω στα βράχια.

Βαθμός δυσκολίας: 2 (εύκολη, καλή φυσική κατάσταση)

Ώρες πορείας: 5 + / -

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: στα γραφεία του Συλλόγου από Δευτέρα-Παρασκευή τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., τηλ. 27210-97733.

Αρχηγός: Γιούργας Γιάννης (6973855766)

Απαιτείται απο τους συμμετέχοντες να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid τεστ 48 ωρών πριν την εκδήλωση.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

Επιτρέπεται σε άτομα να συμμετέχουν δοκιμαστικά (1-2 εξορμήσεις) χωρίς να είναι μέλη και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.