Πεζοπορία στο μονοπάτι Λαγού Χάνι - Ιερά Μονή Βελανιδιάς

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 θα περπατήσει στο μονοπάτι από το σημείο Λαγού Χάνι εως την Ιερά Μονή Βελανιδιάς, που κάποιες δεκαετίες πριν, όχι και τόσο μακρινές, αποτελούσε την κύρια οδό των χωριών του Ταϋγέτου Αρτεμισία, Αλαγονία και Νέδουσα για τη σύνδεσή τους με την Καλαμάτα.

Το καλντερίμι ακολουθεί την πορεία του εντυπωσιακού φαραγγιού του Νέδοντα. Ελίσσεται στη βόρεια πλευρά του φαραγγιού και σε μεγάλο ύψος σε σχέση με την κοίτη του. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εκπληκτική θέα τόσο προς την Καλαμάτα και τον Ταΰγετο, όσο και προς το ίδιο το φαράγγι, που τα τεράστια κάθετα τοιχώματά του και τα στενά και επιβλητικά περάσματά του το κατατάσσουν μεταξύ των πιο σημαντικών φαραγγιών της Πελοποννήσου.

Ώρες Πορείας: 4-5

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Αναχώρηση: 8:00 το πρωί της Κυριακής

Κόστος συμμετοχής: 5 εύρω.
 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή Κώστα Κακλίδη (6976830694).

Απαιτείται απο τους συμμετέχοντες να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid τεστ 48 ωρών πριν την εκδήλωση.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

Επιτρέπεται σε άτομα να συμμετέχουν δοκιμαστικά (1-2 εξορμήσεις) χωρίς να είναι μέλη και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.