Εξόρμηση στα Τσίντζινα Λακωνίας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πεζοπορήσει την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στον Πάρνωνα και συγκεκριμένα στο Πολύδροσο Λακωνίας ή αλλιώς Τσίντζινα. Συνοδοιπόροι μας σ’ αυτήν την πανέμορφη διαδρομή θα είναι οι Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας (Σ.Ο.Κ.).

Η γνωριμία μας με τα ορεινά μονοπάτια της Λακωνικής γης θα ξεκινήσει από το χωριό Τσίντζινα που βρίσκεται ανάμεσα στις ψηλές πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1100 μέτρα. Η διαδρομή είναι μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων και διασχίζει ένα πυκνό δάσος, κατάφυτο από έλατα και μαύρη πεύκη, με πολλές πηγές και τρεχούμενα νερά. Πρόκειται για ένα τοπίο σπάνιας και μοναδικής ομορφιάς. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το μονοπάτι “Κελί – Πευκιάς” θα βρεθούμε στις βορειοανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα, εκεί όπου η θέα είναι εκπληκτική προς όλες τις κατευθύνσεις. Η επιστροφή θα γίνει από διαφορετική διαδρομή.

Ολοκληρώνοντας την πεζοπορία μας θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό στο χωριό. Άφιξη το βράδυ στον τόπο μας, γεμάτοι όμορφες εικόνες και εμπειρίες από μια μοναδική εξόρμηση!
 

Ώρες Πορείας: 5-6

Βαθμός Δυσκολίας: 1-2 (η διαδρομή ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή όμως φυσική κατάσταση)

Αναχώρηση: 7:00π.μ.

Κόστος συμμετοχής: 15 εύρω.
 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο συντονιστή Στεφανούρη Γιώργο, τηλ. 6937328781

Απαιτείται απο τους συμμετέχοντες να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid τεστ 48 ωρών πριν την εκδήλωση.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

Επιτρέπεται σε άτομα να συμμετέχουν δοκιμαστικά (1-2 εξορμήσεις) χωρίς να είναι μέλη και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.