Ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Αλτομιρών

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Ηλίας Αλτομιρών (1.500μ.) με την φανταστική περιμετρική θέα προς το Ακρωτήριο Ακρίτας, τον Μεσσηνιακό Κόλπο, τον Βόρειο Ταΰγετο, την κορυφογραμμή του Πενταδάκτυλου, το Φαράγγι του Ριντόμου και έως την Μέσα Μάνη προς το Ακρωτήριο Ταίναρο.

Ξεκινώντας από την Μεγάλη Βρύση Αλτομιρών θα διασχίσουμε το παραδοσιακό χωριό Αλτομιρά και θα ανηφορίσουμε προς την κορυφή. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα περάσουμε από το εξωκλήσι Αγ. Νικόλαος με την τεράστια βελανιδιά, στον ίσκιο της οποίας ξεκουράστηκαν οι Μανιάτες πηγαίνοντας για την απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Ο τερματισμός θα γίνει στον Άγιο Γεώργιο Αλτομιρών όπου θα απολαύσουμε φαγητό και κεράσματα έκπληξη από τον πρόεδρο των Αλτομιρών και κατοίκων της περιοχής.

Βαθμός Δυσκολίας: 2 (η διαδρομή ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή όμως φυσική κατάσταση)

Ώρες Πορείας: 5-6

Ώρα αναχώρησης: 8:00 το πρωί της Κυριακής 10/04/2022.

Κόστος συμμετοχής: 10 εύρω.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: στο συντονιστή Κλείδωνα Γιώργο, τηλ. 6983519455

- Απαιτείται απο τους συμμετέχοντες να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid τεστ 48 ωρών πριν την εκδήλωση.

- Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

- Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

- Επιτρέπεται σε άτομα να συμμετέχουν δοκιμαστικά (1-2 εξορμήσεις) χωρίς να είναι μέλη και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

- Πληροφοριές για εγγραφή μπορείτε βρείτε εδώ