Εξόρμηση στο Δυτικό Μαίναλο - Διασυλλογική ορειβατική συνάντηση

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, θα παρευρεθεί στην Διασυλλογική Ορειβατική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική Σιλίμνα.
Εκεί, θα πεζοπορήσουμε σε μία υπέροχη διαδρομή στο ίχνος του ιστορικού μονοπατιού της Επανάστασης του 1821. Το μονοπάτι αυτό εντοπίστηκε, καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης και του Δασαρχείου Τρίπολης.
 

Πρόγραμμα:

Aναχώρηση πρωί της Κυριακής στις 7:30 π.μ. απο τα γραφεία του συλλόγου.
- Εγκαίνια μονοπατιού: 10  π.μ. στη Σιλίμνα.

- Υποδοχή και κέρασμα από τον Δήμο Tρίπολης.

Πορεία: Σιλίμνα [950 μ.] - κοιλάδα ποταμού Ελισσώνα [850 μ.] - Mανταίικα [1050 μ.] - Xρυσοβίτσι [1100 μ.]. Ώρες: 5.30, κατηγορία: Α + +.

Προσκύνημα στην ιστορική εκκλησία του... και κατάθεση στεφάνου στον αδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
3 μ.μ – 5.30 μ,μ. περίπου: φαγητό στις δύο ταβέρνες του Χρυσοβιτσίου μετά το πέρας της πορείας.
6 μ.μ.: ξενάγηση στο Μουσείο  Δασικής Ιστορίας και παρουσίαση της ψηφιοποίησης του δικτύου μονοπατιών Μαινάλου.
 
Κόστος συμμετοχής: ~15 ευρώ.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Αρχηγό (Αλοίμονο Μανώλη) στο τηλέφωνο: 6944574797 (και 2721097733 μετά τις 9:00 το βράδυ)
 
Απαιτείται απο τους συμμετέχοντες να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid τεστ 48 ωρών πριν την εκδήλωση.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

Επιτρέπεται σε άτομα να συμμετέχουν δοκιμαστικά (1-2 εξορμήσεις) χωρίς να είναι μέλη και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.