Εξόρμηση στα Μέθανα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου διοργανώνει εξόρμηση στη πανέμορφη χερσόνησο των Μεθάνων, γνωστή για τα λουτρά και το ηφαίστειο της. Μια περιοχή φυσικού κάλλους όπου αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία ανάμεσα σε αρχαιότητες, αξιοθέατα, μεσαιωνικά κάστρα, σε ορεινά χωριά, παλαιά μοναστήρια, μοναδικά γραφικά εκκλησάκια και παραθαλάσσιες περιοχές οπου συνδέονται με πανω από 35χλμ ανοιχτών και σηματοδοτημένων μονοπατιών

Συνοπτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

- Αναχώρηση απο τα γραφεία του συλλόγου 7:30 π.μ. Αφού φτάσουμε στα Μέθανα θα κάνουμε πεζοπορία (κατάβαση) διάρκειας περίπου 3-4 ωρών από τη πιο όμορφη κορυφή του Σαρωνικού τον  Πρ. Ηλία (712μ.) προς τη θάλασσα και τον παραλιακό οικισμό του Αγ. Νικόλαου. Εκεί θα υπάρχει δυνατότητα για μπάνιο στα ιαματικά λουτρά στη «μπανιέρα του Παυσανία».

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

- Μια εκπληκτική διάσχιση της χερσονήσου των Μεθάνων, από την λουτρόπολη έως τον ανενεργό κρατήρα του ηφαιστείου που βρίσκεται πάνω από το χωριό της Καημένης Χώρας. Επιστροφή στην πόλη των Μεθάνων, ξεκούραση και μπάνιο (εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος) στη πιο μεγάλη και γνωστή παραλία της περιοχής, τη Λημνιώνα.

Επιστροφή στη Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση στο Ναύπλιο.

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο συντονιστή Κων/νο Κωνσταντόπουλο (6942233010). Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.

(επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).

Ισχύει έκπτωση σε ανήλικους και σε φοιτητές εφόσον είναι μέλη του συλλόγου.