Εξόρμηση στα βόρεια Τζουμέρκα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 διοργανώνει εξόρμηση στα βόρεια Τζουμέρκα με διανυκτέρευση ή κατασκήνωση στο Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων σε υψόμετρο 1.245μ.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

- Αναχώρηση στις 14:00 από τα γραφεία του Συλλόγου και άφιξη περίπου στις 21:00 στο καταφύγιο.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

- Ανάβαση στη κορυφή Στρογγούλα 2.112μ. Κυκλική διαδρομή, στη Στρογγούλα από το κλασικό καγκελωτό μονοπάτι της βόρειας πλευράς της, διάσχιση της κορυφογραμμής από βορρά προς νότο, κατάβαση στη θέση «Αγκάθι» με την ομώνυμη πηγή και επιστροφή στο καταφύγιο των Πραμάντων.

Συνολικό μήκος: 17,5 χιλιόμετρα
Συνολική διάρκεια:  ~9 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 3+ (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

- Πεζοπορία Καλαρρύτες - καταρράκτες Κουιάσας - Συρράκο - Καλαρρύτες

Συρράκο και Καλαρρύτες, τα “δίδυμα αρχοντοχώρια” των Τζουμέρκων είναι αναμφισβήτητα τα πιο εντυπωσιακά χωριά της περιοχής. Κυκλική διαδρομή που ξεκινάει και τελειώνει στους Καλαρρύτες.

Συνολικό μήκος: 13 χιλιόμετρα

------------------------------------------------------

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο συντονιστή Κων/νο Κωνσταντόπουλο (6942233010). Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α. (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).

Ισχύει έκπτωση σε ανήλικους και σε φοιτητές εφόσον είναι μέλη του συλλόγου.