Καταφύγιο Μαινάλου - Τζελάτη 1.868μ. - Αλωνίσταινα (διάσχιση)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιήσει πεζοπορία ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές του ορεινού όγκου του Μαινάλου.
Με αφετηρία το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου στα 1.600μ. υψόμετρο, θα κινηθούμε ανάμεσα στην κορυφή Σφεντάμι (1870μ.) και το Μεσοβούνι (1860μ.). Θα ακολουθήσει τραβέρσα πάνω από τη μεγάλη δολίνη της Βουρβούλας και μια μεγάλη κάθοδος μέχρι το Μέγα Διάσελο στα 1500μ. Στη συνέχεια, μια απαιτητική ελατοσκέπαστη ανηφόρα θα μας φέρει στις αλπικές πλαγιές της κορυφής Τζελάτη (1868μ.) και η οποία θα μας χαρίσει άπλετη θέα όλης της κεντρικής Πελοποννήσου. Τέλος μια κατάβαση διαμέσου δολινών και ανάμεσα σε παλιό δασωμένο μονοπάτι θα μας οδηγήσει μέχρι την Αλωνίσταινα, γενέτειρα της Ζαμπίας, μάνας του Γέρου του Μοριά.
 
Βαθμός δυσκολίας: 2 (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)
Ώρες πορείας: 6-7
Αναχώρηση: Κυριακή 22/01/2023 και ώρα 7:00π.μ.
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό Γιάννη Κουτσικέα, τηλ.: 6974036515
Για την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της εξόρμησης, παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο εως την παρασκεύη το βράδυ.
 

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).