Πεζοπορία στο Μπίλιοβο και στο Φαράγγι του Ριντόμου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στο Μπίλιοβο και στο Φαράγγι του Ριντόμου. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το περίφημο καλντερίμι που συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα - Αλτομιρά, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας που αναρριχάται στις απότομες και δασωμένες πλαγιές της νότιας πλευράς του Καλαθιού. Η κατασκευή του αποτελεί μοναδικό δείγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής και χτισίματος.

Στη συνέχεια, μέσω μιας διαδρομής που έχει καθαρίσει και σηματοδοτήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα βρεθούμε στην κοίτη του φαραγγιού του Ριντόμου. Καθόλη τη διάρκεια της πεζοπορίας μας στο φαράγγι θα παρατηρούμε πληθώρα γεωλογικών φαινομένων, όπως οι σχεδόν κατακόρυφες πλαγιές του, οι έντονες πτυχώσεις του πετρώματος και τα ρήγματα. Τέλος, μέσω ενός λιθόστρωτου καλντεριμιού θα βρεθούμε από το φαράγγι και πάλι στα Σωτηριάνικα.

Στα Αλτομιρά θα υπάρχει κέρασμα από τον πρόεδρο του χωριού Σπύρο Κλείδωνα.

Αναχώρηση: Κυριακή 9/4/2023 και ώρα 7:30π.μ.
Βαθμός Δυσκολίας: 2 (δύσκολο, απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση, ακατάλληλη για αρχάριους)
Ώρες Πορείας: 7 +/-
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ.
Σημαντικό: Θα υπάρχει και δυνατότητα πεζοπορίας μόνο έως τα Αλτομιρά και επιστροφή, με ώρες πορείας ~5 και με βαθμό Δυσκολίας 1 (κατάλληλη για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση).
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό Κλείδωνα Γιώργο (6983519455)
Για την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της εξόρμησης, παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο εως την παρασκεύη το βράδυ.
 

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).