Πεζοπορία στα χωριά της δυτικής Μάνης (Κάμπος - Μάλτα - Καρδαμύλη)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, μια μοναδική πεζοπορία στα χωριά της δυτικής Μάνης.

 

Η διαδρομή που θα πεζοπορήσουμε θα ξεκινήσει από το χωριό Κάμπος όπου θα επισκεφτούμε τον Μυκηναϊκό θολωτό τάφο του ομηρικού Μαχάονα, περίφημου γιατρού της αρχαιότητας, που ήταν γιος του Ασκληπιού και συμμετείχε στον πόλεμο της Τροίας.

Κοντά στον τάφο του Μαχάονα βρίσκεται το πυργόσπιτο του επί 10 φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξανδρου Κουμουνδούρου όπου και θα το επισκεφτούμε. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου της Ζαρνάτας.

Ακολούθως, μέσω του οικισμού της Μάλτας και ενός καλντεριμιού θα “χαθούμε” μέσα σε φασκομηλιές, ασπαλαθούς και λαδανιές που θα μας οδηγήσουν προς την Καρδαμύλη.

 

Η πορεία μας θα ολοκληρωθεί στην παραλία Ριτσά της Καρδαμύλης (δυνατότητα για μπάνιο για όσους το επιθυμούν).

* Σημαντικό: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν μακρύ παντελόνι.

 

Ώρες Πορείας: 6-7

Βαθμός Δυσκολίας: 1 (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Αναχώρηση: Κυριακή 7/5/2023 και ώρα 8:00 π.μ. από τα γραφεία του Συλλόγου

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στον αρχηγό Κλείδωνα Γιώργο, τηλ. 6983519455

 

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).