Πεζοπορία σε Ύδρα και Σπέτσες

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας 8-10 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα όμορφα νησια του Σαρωνικού, την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 3 το μεσημέρι με προορισμό την νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας και εγκατάσταση σε κάμπινγκ της περιοχής. Επίσκεψη στη παραθαλάσσια κωμόπολη της Ερμιόνης.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Ύδρα, ένα από τα ωραιότερα και πιο καλαίσθητα νησιά της Ελλάδας. Πεζοπορία με προορισμό την κορυφή Έρως (588 μ.) την ψηλότερη κορυφή του νησιού, όπου θα απολαύσουμε τη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις αφού όμως πρώτα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία (480 μ). Αφού κατηφορίσουμε συνεχίζουμε σε παραθαλάσσια διαδρομή όπου θα επισκεφτούμε όλους τους οικισμούς και τα λιμανάκια που βρίσκονται κατά μήκος της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε σε καταγάλανα νερά (ώρες πορείας 5, 15.8km).
Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό στην γραφική πόλη και το λιμάνι της Ύδρας.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τις Σπέτσες, από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Ξεκινάμε με πεζοπορία προς το Πρ. Ηλία (υψηλότερο σημείο του νησιού) και μετά το τέλος της διαδρομής ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε ορισμένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατά όπως την πλατεία του Ρολογιού, τα αρχοντικά στην παραλία του Αγίου Νικολάου, τους ταρσανάδες, το μουσείο της Μπουμπουλίνας και το αρχοντικό Χατζηγιάννη-Μέξη. Επιστροφή στη Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση στο Ναύπλιο.

Αναχώρηση: από τα γραφεία του Συλλόγου την Παρασκευη 8/9/2023 και ώρα 15:00.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κώστας Κωνσταντόπουλος, τηλ. 6942233010.