Εξόρμηση στην Ιθάκη (6-8/10)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στις 6-8 Οκτωβρίου 2023 διοργανώνει για πρώτη φορά πεζοπορική εξόρμηση στο νησί της Ιθάκης. Το όνομα της Ιθάκης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μύθο και την ποίηση. Είναι όμως και ένας τόπος με μοναδικές φυσικές ομορφιές και πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια. Έχοντας στο μυαλό μας τον Όμηρο, τον Οδυσσέα, τον Καβάφη θα περιπλανηθούμε στις ιστορικές διαδρομές του νησιού.  

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 το πρωί της Παρασκευής 6/10 από τα γραφεία του Συλλόγου με προορισμό τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Ιθάκη. Μετά την άφιξη στο Βαθύ και την τακτοποίηση στο χώρο διανυκτέρευσης θα ακολουθήσει πεζοπορία μικρής διάρκειας στο εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα. Το Σάββατο 7/10 θα περπατήσουμε στις εντυπωσιακές διαδρομές του κεντρικού και βόρειου τμήματος του νησιού με κατάληξη στο γραφικό λιμανάκι Κιόνι. Την Κυριακή 8/10 θα περιηγηθούμε στο νότιο τμήμα του νησιού με αφετηρία το Βαθύ και προορισμό το οροπέδιο του Μαραθιά. Θα επιστρέψουμε στην Καλαμάτα αργά το βράδυ της Κυριακής.  

Η εξόρμηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό, πεζοπορικό σύλλογο Ιθάκης «ΤΡΑΓοδοί».

  • Βαθμός Δυσκολίας: 1-2
  • Ώρες Πορείας: 5-6

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Ασημάκου Κατερίνα, τηλ.: 6976863946 Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Όροι Συμμετοχής

- Για τη συμμετοχή απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, καλή ψυχική και σωματική υγεία, συμμόρφωση στις οδηγίες του Αρχηγού και άνεση κίνησης σε πεδίο με εκτεθειμένα περάσματα. Επιπλέον, ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να έχει ορειβατική εμπειρία.

- Όλοι οι χρόνοι, το πρόγραμμα καθώς και η διαδρομές, είναι ενδεικτικά και δύναται να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή, κατά την κρίση του Αρχηγού της εξόρμησης, για λόγους ασφαλείας (καιρικές συνθήκες, σύσταση ομάδας, κ.α.).

- Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τη δραστηριότητα άτομα που κρίνει ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαδρομής, που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ιδίων.

- Η εξόρμηση δύναται να ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απαγορεύσεις κ.λπ.).

- Με την δήλωση συμμετοχής ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση του Αρχηγού της δραστηριότητας για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, υψοφοβία, κρίσεις πανικού, πόνους σε μέση και γόνατα, κ.α.) και οφείλει να έχει μαζί του τυχόν φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί.

- Ο κάθε συμμετέχων παίρνει μέρος στην δραστηριότητα με δική του ευθύνη.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).