Πεζοπορία στα Μουντανίστικα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιήσει πεζοπορία στη Μέσα Μάνη.
Ξεκινώντας στις 6 το πρωί με τα Van του Συλλόγου μέσω της ακτογραμμής της νότιας Μάνης θα ανηφορίσουμε στο βουνό Σαγγιάς (νότια απόληξη) και θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή για Μουντανίστικα. Ο θεόστενος τσιμεντένιος δρόμος προσφέρει μια συγκλονιστική εμπειρία (περίπου 9 χιλιόμετρα).
Τα Μουντανίστικα με ατόφια αρχιτεκτονική και τους πύργους, είναι μάλλον ο πιο άξιος εκπρόσωπος της Μάνης καθώς είναι χτισμένα σε ύψωμα περίπου 600 μέτρων με απεριόριστη μοναδική θέα.
Από τη μια μεριά βλέπει τις κορυφές του Σαγγιά και από την άλλη ολόκληρα τα δυτικά παράλια από τη Βάθεια έως το Μαρμάρι.
Από τα Μουντανίστικα θα ξεκινήσει και η πεζοπορία μας για Κοτράφι - Τσικαλιά - Ξερόλακκος - Κυπάρισσος, χωριά με πρωτόγονη απόκοσμη ομορφιά.
Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα πάμε στην παραλία Μαρμάρι (μπάνιο προαιρετικά).
 
Βαθμός δυσκολίας: 2-3 (απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση).
Ώρες πορείας: 5 +/- ώρες
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
Αναχώρηση: από τα γραφεία του συλλόγου την Κυριακή 1/10/2023 και ώρα 06:00 το πρωί.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στον Αρχηγό Βλάσση Χρήστο, τηλ.6973810992.
Σημαντικό: Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με τα Van του συλλόγου λόγω της δύσκολης προσέγγισης του σημείου αφετηρίας της πεζοπορίας (Μουντανίστικα). Συνεπώς οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες.
 
Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).