Τη Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει εξόρμηση στην Άνω Μεσσηνία με σκοπό να πραγματοποιήσει ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή στο Τετράζιο όρος.
Από τα 1389 μέτρα θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να απολαύσουν υπέροχη θέα σε όλη τη Μεσσηνία καθώς επίσης και σε τμήμα της Ηλείας και της Αρκαδίας.
Η ανάβαση θα γίνει από το χωριό Άνω Μέλπεια και θα χρησιμοποιήσουμε τμήμα του παλιού μονοπατιού πού συνέδεε τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Είρας με αυτά της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας του Δήμου Οιχαλίας, Η προσέγγιση προς τη κορυφή θα γίνει από τη νότια πλευρά του βουνού.
Ο βαθμός δυσκολίας της ανάβασης είναι ένα (1) στην βαθμίδα της Ορειβατικής κλίμακας, Η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες, χωρίς μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, χρειάζεται όμως καλή φυσική κατάσταση και οπωσδήποτε «ορειβατικό μποτάκι».
Το ξεκίνημα θα γίνει από τα γραφεία του Συλλόγου στο Ανατολικό Κέντρο (Τέντα)
στις 08.00 το πρωί της Κυριακής.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία μας και στα τηλέφωνα 27210 97733, 6944574797.
2017-11-22 21:08:26