Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα συμμετάσχει στην 82η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση που θα διεξαχθεί στο ορειβατικό καταφύγιο Δίρφυος “Μιχάλης Νικολάου¨ από 19 έως 21 Ιουλίου 2024.

Η φετινή γιορτή, θα είναι μια γιορτή των βουνών, μια γιορτή του φυσικού περιβάλλοντος. Έννοιες όπως ορειβασία και φυσιολατρία είναι ταυτόσημες, καθώς ο ορειβάτης δε μπορεί να  είναι κατακτητής των ορέων παρά λάτρης αυτών. Για εμάς η προστασία των Ελληνικών βουνών απέναντι στην αλόγιστη και βίαιη βιομηχανοποίηση, αποτελεί υποχρέωση κάθε ορειβάτη – ορειλάτρη.

Εδώ στην Εύβοια των 701 ανεμογεννητριών σε λειτουργία και των καμένων εκτάσεων της πρώτης μέγα-πυρκαγιάς της Ελλάδας, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί (σ)το αισθητικό φυσικό περιβάλλον της Στενής Δίρφυος. Ένα οικοσύστημα -το τελευταίο της Εύβοιας- που απειλείται άμεσα με μόνιμες αλλοιώσεις βιομηχανικής κλίμακας, τόσο στο δασικό όσο και στο αλπικό πεδίο.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 19 Ιουλίου: Αναχώρηση ώρα 15:00 από τα γραφεία του συλλόγου, άφιξη στο καταφύγιο ΕΟΣ Χαλκίδας και τακτοποίηση σε σκηνές γύρω από το καταφύγιο σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, δείπνο, ορειβατικά δρώμενα

Σάββατο 20 Ιουλίου: Το πρωί πεζοπορία στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς Δίρφης, την κορ. “Δέλφι” (1.743μ.) Υ.Δ.: 700μ. 

Το απόγευμα έναρξη εκδηλώσεων: χαιρετισμοί, φαγητό και ζωντανή μουσική. 

Κυριακή 21 Ιουλίου: Πεζοπορία με εκκίνηση το καταφύγιο και κατάληξη το χωριό Στρόπωνες για το κλείσιμο της Π.Ο.Σ., μουσικές & χορευτικές εκδηλώσεις.

Η διαδρομή που θα περπατήσουμε την Κυριακή έχει μήκος 15.1 χιλιόμετρα

Θετική υψομετρική: 271μ
Εκκίνηση διαδρομής: 1100μ
Κατάληξη διαδρομής: 381μ
ώρες πορείας 5 ώρες.
3 σημεία υδροληψίας στην διαδρομή

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Κώστας Κωνσταντόπουλος (6942233010)

Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *