Την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου θα περπατήσουμε για πρώτη φορά σε μια νέα για μας διαδρομή στον οικισμό της Άνω Άμφειας σε συνεργασία και υπό τη φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής.

9/6/24 ημέρα Ευρωεκλογών και το σύνθημα του συλλόγου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι: «ψηφίζουμε και περπατάμε». Η ψήφος μας υπέρ των βουνών και της φύσης γενικότερα, εδώ και χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο πάντα φροντίζουμε να ασκούμε το εκλογικό μας καθήκον και να το συνδυάζουμε με τις εξορμήσεις μας. Έτσι την ερχόμενη Κυριακή η εξόρμηση θα έχει ώρα έναρξης στις 8:30 ώστε να υπάρχει χρόνος για να ψηφίσουμε νωρίτερα. 

Με αφετηρία τον οικισμό της Άνω Άμφειας (Γαρδίκι) θα περπατήσουμε στο μονοπάτι προς το οροπέδιο του Αγ. Ιωάννη όπου και θα καταλήξουμε στο ομώνυμο εκκλησάκι. Πρόκειται για το παλιό μονοπάτι που συνέδεε τον οικισμό με τις καλλιέργειες και τα βοσκοτόπια του οροπεδίου που μέχρι κάποιες δεκαετίες πριν έσφυζε από αγροτική δραστηριότητα. Όμως τα ίχνη της ιστορίας εκτείνονται πολύ βαθύτερα στο παρελθόν, κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν, όταν από εδώ περνούσε το κύριο μονοπάτι που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με την αρχαία Θουρία.

Ώρες πορείας: ~4

Βαθμός δυσκολίας: +1

Αναχώρηση: Στις 8:30 το πρωί 9/6/2024 από τα από τα γραφεία του συλλόγου.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό Γιάννη Κουτσικέα (6974036515).

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εξόρμησης παρακαλούμε όπως δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Δεν ξεχνάμε: καπέλο, ορειβατικά μποτάκια και μακρύ παντελόνι.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *