Μια ξεχωριστή εξόρμηση θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στον Όλυμπο από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 από το χωριό Κοκκινοπηλός. Η φετινή ανάβαση στο βουνό των θεών είναι διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια καθώς θα προσεγγίσουμε τις ψηλές κορυφές από τη δυτική του πλευρά, μέσα από τη μυθική χαράδρα της Σταλαγματιάς και το καταφύγιο Χριστάκη.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 9 Αυγούστου

Αναχώρηση από Καλαμάτα με προορισμό τον οικισμό Κοκκινοπηλό όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Σάββατο 10 Αυγούστου

Εκκίνηση της πεζοπορίας νωρίς το πρωί από Κοκκινοπηλό από όπου θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσω της ρεματιάς της Σταλαγματιάς και στη συνέχεια το δασικό δρόμο έως το καταφύγιο Χριστάκη. Από εκεί θα ανέβουμε στα 2905μ, στην κορυφή Σκολιό, στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Από εδώ η θέα από τα Καζάνια, τον Μύτικα και το Στεφάνι είναι συγκλονιστική. Μετά το Σκολιό θα συνεχίσουμε στη Σκάλα και την ανάβαση στο Μύτικα από τη διαδρομή της Κακόσκαλας για να καταλήξουμε στο οροπέδιο και το καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης μέσω της διαδρομής από το λούκι. Από τη Σκάλα θα υπάρχει δυνατότητα εναλλακτικής πορείας μέσα από τα Ζωνάρια χωρίς ανάβαση στον Μύτικα.

Κυριακή 11 Αυγούστου

Επιστροφή από Ζωνάρια, Σκάλα και καταφύγιο Χριστάκη. Μέσω της ράχης του Φλάμπουρου θα προσεγγίσουμε την κορυφή Κίτρος (Ανάβαση στη κορυφή Κίτρος (2416μ) από όπου θα κατέβουμε στον Κοκκινοπηλό για να επιστρέψουμε στην Καλαμάτα.

  • Βαθμός Δυσκολίας: 4+
  • Ώρες Πορείας: πάνω από 10 καθημερινά
  • Αρχηγός: Φύκιρης Κώστας

Η εξόρμηση δεν είναι κατάλληλη για αρχάριους. Απαιτείται καλή ορειβατική εμπειρία, άριστη φυσική κατάσταση και σωματική υγεία. Ο αρχηγός έχει δικαίωμα να αποκλείσει άτομα που κρίνει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε σκηνές (Κοκκινοπηλός) και στο καταφύγιο (Αποστολίδης).

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλ. 6977716580

Για την κατοχύρωση θέσης απαιτείται προκαταβολή 40€ έως 15/7/24. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες για το καταφύγιο

Το καταφύγιο παρέχει κουβέρτες και μαξιλάρι σε κάθε κρεββάτι. Δεν παρέχει σεντόνια και μαξιλαροθήκη. Απαιτείται υπνόσακος ή σεντόνια, παντόφλες και μαξιλαροθήκη. Δεν υπάρχει ντους .

Υπάρχει οργανωμένη κουζίνα που σερβίρει από τις 11:00 έως τις 21:00 γεύματα και βραδινό, και από τις 06:30 έως τις 10:00 πρωινό.

Η ώρα άφιξης στο καταφύγιο πρέπει να είναι το αργότερο στις 20:00, και η αναχώρηση από το δωμάτιο στις 9:00 το αργότερο.

Για την κράτηση θέσεων απαιτείται προκαταβολή.

Όροι Συμμετοχής

– Για τη συμμετοχή απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, καλή ψυχική και σωματική υγεία, συμμόρφωση στις οδηγίες του Αρχηγού και άνεση κίνησης σε πεδίο με εκτεθειμένα περάσματα. Επιπλέον, ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να έχει ορειβατική εμπειρία.

– Όλοι οι χρόνοι, το πρόγραμμα καθώς και η διαδρομές, είναι ενδεικτικά και δύναται να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή, κατά την κρίση του Αρχηγού της εξόρμησης, για λόγους ασφαλείας (καιρικές συνθήκες, σύσταση ομάδας, κ.α.).

– Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τη δραστηριότητα άτομα που κρίνει ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαδρομής, που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ιδίων.

– Η εξόρμηση δύναται να ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απαγορεύσεις κλπ).

– Με την δήλωση συμμετοχής ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση του Αρχηγού της δραστηριότητας για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, υψοφοβία, κρίσεις πανικού, πόνους σε μέση και γόνατα, κ.α.) και οφείλει να έχει μαζί του τυχόν φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί.

– Ο κάθε συμμετέχων παίρνει μέρος στην δραστηριότητα με δική του ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *