«Μαλέαν δε κάμψας επιλάθου των οίκαδε», που σημαίνει – Σαν αποφασίσεις να περάσεις τον Μαλέα ξέχασε πως έχεις οικογένεια. Αυτό αναφέρει ο Στράβων, γεωγράφος της αρχαιότητας για τους ναυτιλλομένους. Εμείς θα το βιώσουμε από στεριάς.

Το διήμερο 20-21 Απριλίου 2024 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Καλαμάτας πρόκειται να εξορμήσει στη χερσόνησο του Μαλέα που είναι το δεύτερο πιο νότιο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.  Θα επισκεφτούμε το απολιθωμένο φοινικόδασος (Γεωπάρκο Αγίου Νικολάου) και θα διασχίσουμε το μονοπάτι της Αγίας Ειρήνης (2.5 χλμ.) όπου θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές (απαιτείται η μεταφορά του ατομικού κατασκηνωτικού εξοπλισμού, νερού και τροφίμων). Εκεί μπορούμε να κολυμπήσουμε στο μικρό λιμανάκι. Αφού απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου, θα επιστρέψουμε στα οχήματα και θα μεταφερθούμε στο χωριό Βελανίδια για να θαυμάσουμε το νησιώτικο χαρακτήρα του. Στη συνέχεια θα  πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι Άγιος Μύρων – Φάρος Μαλέα (περίπου 4 χλμ). Τέλος θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Καστανιάς με τον απαράμιλλο λιθωματικό διάκοσμο!!!


Βαθμός δυσκολίας: 1+ (εύκολο, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ για μέλη και 45 για μη μέλη.  

Αναχώρηση: από τα γραφεία του συλλόγου το Σάββατο 20/4/2024 και ώρα 8:30 π.μ.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: Κλείδωνας Γιώργος (6983519455) και Καραμήτρη Ιωάννα (696292002)


Σημαντικές πληροφορίες:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν επάρκεια νερού, και τροφίμων, διότι η περιοχή διανυκτέρευσης δεν έχει πηγές ή καταστήματα.

Να είναι ικανοί να μεταφέρουν το συνολικό εξοπλισμό τους σε μονοπάτι που έχει ορισμένα εκτεθειμένα σημεία (δεν συνιστάται για άτομα που έχουν υψοφοβία ή ακροφοβία).

Η είσοδος στο Σπήλαιο Καστανιάς έχει εισιτήριο 7 Ευρώ, που δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εξόρμησης

Η δήλωση συμμετοχής θα ισχύει με την καταβολή προκαταβολής 30 Ευρώ έως την Πέμπτη 18-4-2024.

Πεζοπορία πρώτης ημέρας 1,5 ώρα περίπου και δεύτερης ημέρας 5 ώρες περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *