Εκδρομές όπως αυτή στην Τραχήλα Μεσσηνίας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας αποτελούν μια ανεκτίμητη ευκαιρία για να συνδεθούμε με τη φύση και να εξερευνήσουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η εμπειρία αυτή, που προέκυψε με παρότρυνση της αδερφής μου, ήταν μια πραγματικά όμορφη εμπειρία που θα θυμάμαι για πολλά χρόνια.

Το πρώτο πράγμα που έκανε εντύπωση ήταν η φιλική και επαγγελματική στάση των οδηγών της ομάδας που σχηματίστηκε. Οι οδηγοί μας παρείχαν όχι μόνο πληροφορίες για τη διαδρομή και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμασταν, αλλά και ενδιαφέροντες αφηγήσεις για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του μονοπατιού, εντυπωσιαστήκαμε από το μοναδικό τριώροφο σπήλαιο της Τραχήλας. Οι σταλακτίτες που σχηματίζονται μέσα σε αυτό το φυσικό θαύμα παραπέμπουν σε εικόνες ενός μαγικού κόσμου. Στην συνέχεια, ανηφορίσαμε προς ένα εκκλησάκι με εκπληκτική θέα. Οι πανοραμικές εικόνες με τη θέα της θάλασσας, τους βράχους και τη χλωρίδα, να προσφέρουν μια μοναδική εναλλαγή χρωμάτων και μια αίσθηση εναρμόνισης με τη φύση, μας αποζημίωσαν για την προσπάθεια της ανάβασης και μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε την ηρεμία και την ομορφιά του τοπίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής, ανταμειφθήκαμε με μια ευχάριστη επίσκεψη στη Στούπα. Η βουτιά στα δροσερά νερά και η ευχάριστη παρέα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, μας έκαναν να νιώσουμε ανανεωμένοι και ευχαριστημένοι με την επιλογή μας. Η δυνατότητα να απολαύσουμε μια μπύρα και να γευτούμε τις παραδοσιακές γεύσεις της Μάνης, στο τέλος της πεζοπορίας, ήταν η τέλεια κατάληξη σε μια υπέροχη και περιπετειώδη ημέρα.

Συνολικά, η εκδρομή αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου. Η επιλογή μου να συμμετάσχω σε αυτήν την εξόρμηση, αποδείχθηκε απόλυτα σωστή και την απολαμβάνω κάθε στιγμή που σκέφτομαι τις υπέροχες εμπειρίες που ζήσαμε εκείνη την ημέρα.

Αντωνία Βρυώνη


Φωτογραφίες από την πεζοπορία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Video 1 από την πεζοπορία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Video 2 από την πεζοπορία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *